A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.

Május végéig leadott rendelésekre ingyenes Foxpost visszaküldési lehetőség

Mindent a lábbelikről

Mindent a lábbelikről

Barefoot Family

Miért jó, hogy a barefoot cipők talpa teljesen lapos?

A hagyományos cipők nagy részénél valamennyire magasítva van a sarok a cipő elejéhez képest. Még a ,,lapos talpú" edzőcipőknél is. A magasabban lévő sarok azonban nem természetes a testünk számára, olyan, mintha folyamatosan lejtőn lefelé kellene mennünk. Az izületeinknek folyamatosan kompenzálni kell emiatt. Ez különösen káros a gyermekek fejlődésben lévő izületeire. A barefoot cipők lapos talpa lehetővé teszi, hogy minden izületünk természetes szögben álljon. 

Miért jó, hogy a barefoot cipők talpa vékony?

A vékony talp nagyszerű talajérzetet ad. Nem is tudjuk, mennyire szükségünk van erre, mert az évtizedek alatt annyira megszoktuk a vastag talpú cipőket, amik teljesen elszigetelik a lábunkat a talajtól. A talpunkban rengeteg idegvégződés van, melyeket stimulálnak a talaj egyenetlenségei. Gyermekkorban ez nagyon jó hatással van az idegrendszer fejlődésére.

Hogyan hatnak a barefoot cipők a lábujjakra? 

A mezítlábas cipő egyik legfontosabb követelménye, hogy megfelelően széles legyen a lábujjaknál és kövesse a láb természetes formáját. Nem nyomja össze a lábujjakat, és nem tolja a nagy lábujjat a többi irányába. A hagyományos cipőknél ez az egyik legnagyobb probléma: évtizedeken át olyan cipőt hordtunk, ami a nagy lábujjnál befelé görbül, természetellenes szögben tartja, ,,elferdíti" a nagy lábujjat, ezzel jelentősen hozzájárul a bütyök kialakulásához. 
Ha fiatal korban váltunk barefoot cipőkre, szinte biztosan elkerülhetjük, hogy bütyök alakuljon ki a lábunkon. Idősebb korban pedig egy már kialakult bütyök is sokat javulhat, ha barefoot cipőre váltunk és rendszeresen végzünk megfelelő lábgyakorlatokat. 

További érdekes cikkek

Barefoot Family